ápr
30

 

Itt vannak az első napsütéses hétvégék és bevallom, annak ellenére, hogy ilyenkor imádok kimenni a szabadba, kicsit el is lustulok. Mert olyan jó délután (sőt, egész nap ) a napon heverészni, mint egy jóllakott macska, vagy csak kiülni az erkélyre, sétálni egy jót a Duna -parton, vagy lemenni hekkezni a Rómaira, amihez jó idő lévén jólesik egy sör is. Ilyenkor nehezebb rávenni magam arra, hogy az edzőterembe menjek izzadni. Pedig közeleg a bikiniszezon, és a legjobb formámat kellene hozni.
 
Persze a legjobb lenne, ha lenne egy kerékpárom, és jó nagyokat túráznánk a haverokkal, de annak ellenére, hogy minden évben tervezem ezt a beruházást, dugába dől, mert mindig arra jutok, hogy erre már tényleg nem maradna idő, a bringa a picében porosodna. Így marad a terem magánya, ami persze ennyire egyáltalán nem drasztikus, hiszen közösen izzadunk, egy közös célért: jobban érezzük magunkat a bőrünkben.
Sok ismerősöm, barátom is panaszkodik, hogy a jó időben elmúlik a lelkesedése, mert mindenki  más a strandon döglik, akkor ő miért menjen edzeni, estére pedig már pláne alábbhagy a kedv. A szokásos hülye válaszom az, hogy akkor rá kell venni a barátokat is a mozgásra. De ilyenkor mindenki csak legyint.
 
Azonban én akkor is csak azt mondom, hogy az edzésnek nem öncélúnak és kampányjellegűnek kell lennie, hanem meg kell értetnünk magunkkal, hogy a mozgás egyfajta életmód része, egy más szemlélet, amelyet addig nem tudunk hatékonyan beiktatni az életünkbe, amíg nem tudatosul bennünk a testünk tisztelete.  Mert amíg csak a testünk rabszolgái vagyunk (Máraitól olvastam ezt a frappáns kifejezést) addig nem fogunk tudni uralkodni a puszta vágyaink felett, nem tudunk változtatni rossz, bevett szokásainkon, mint a folyamatos finomított cukor bevitel, vagy a mozgásszegény életmód.
Szóval ki a napfénybe, mindenki, aki megteheti, tekerjen egy jót vagy sétáljon nagyokat a szabadban, ha viszont erre nincs lehetőség, akkor irány az edzőterem, utána pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés!
Tipp: Néhány edzőteremnek már van napozóterasza is, így a mozgás után a napozás is könnyen megoldható! Ajánlott termek: Oxygen Wellness Újpest, Fitness Factory

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://bfit.blog.hu/api/trackback/id/tr741964276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annpnn 2010.05.02. 23:09:15

Andrássy út Deáktól a Hősökig...séta is, nap is :)
süti beállítások módosítása