ápr
7

 

Vészesen közelednek a választások, és aki úgy dönt, hogy szavazatával befolyást gyakorol a honi politikára, annak bizony rengeteg szempontot kell mérlegelnie ahhoz, hogy megfontoltan döntsön. Mivel ez a blog egyáltalán nem közvetít semmilyen politikai érdeket, ezért most a kampány szelétől megérintve, az egyes pártokat aszerint szemlélem, hogy ha képviselőinek sporttevékenysége alapján kellene választani, akkor kire lenne érdemes voksolni. Hiszen ezek alapján talán leszűrhető az is, hogy kormányra kerülésekor melyik párt milyen mértékben támogatná az egészségmegőrzést. Lássuk a listát, természetesen a teljesség igénye nélkül, nem fontossági sorrendben.
 
 
MSZP
 
Mesterházy Attila
Ő nem csupán csak a levegőbe beszél, illetve nem csak mozog, hanem tevékenyen részt is vesz a sportéletben is.
Az biztos, hogy 2004- 2005-ben phd hallgatója a Testnevelési Egyetemnek, az viszont nem derül ki rövid netes utánajárás után, hogy pontosan mi is volt a kutatási területe.
Honlapja tanúsága szerint 2009-ben másodszor választották meg a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnökének, újabb 4 évre. Ez az érdekképviseleti szervezet egyébként első pillantásra aktuálisan működő weblapjával és tevékenységeivel meglehetősen aktívnak tűnik.
A Bors napilap fórumozóinak adott válaszaiból kiderül, hogy Attila focizott, tekézett és vívott is, de leginkább focizni szeret.
Ezutóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrég Horváth Csabával focizott természetesen fotósok és újságírók jelenlétében.
 
Gyurcsány Ferenc
Bár nem aktív politikus, mindenképpen meg kell említeni. Mint ismeretes, régijó ex- miniszterelnökünk kedveli a futást. Azt feltételezhetnénk, hogy a magányos futó- harcos egyáltalán nem csapatjátékos, azonban egyszer az is előfordult, hogy közösségi élménnyé próbálta tenni reggeli kocogását, hiszen blogjában közös futásra hívta az érdeklődőket. Kis sikerrel, hiszen alig tíz ember csatlakozott az akkori kormányfőhöz.
Idézem a blogot: „Lehet, hogy egy ilyen közös futással egy pár embert ki lehetne húzni a tespedtségből”. Szóval Fletó megpróbálta, ám sajnos nem aratott babérokat, ez jóval kevesebb ember, mint amennyit Norbiék egy nap alatt megmozgatnak.
Emellett Gyurcsány heti egyszer futva ment munkába és jónéhányszor vett részt futóversenyeken is, ha minden igaz, a mai napig látogatja azokat.
 
 
Fidesz
 
Orbán Viktor
Az Origo-t idézném: Orbán Viktor minden szinten jelen van a magyar fociban.
A Fidesz miniszterelnök jelöltje gyermekkora óta aktívan részt vesz a magyar futballvilágban, sőt politikai karrierje meredek felfelé ívelése előtt még válogatott is volt, a legendák szerint nagyon is tehetséges. Természetesen politikai pályafutása alatt is kiemelt szerepet kapott a sport és a futball, miniszterelnöksége alatt 2000-ben indult el a stadionrekonstrukciós program, amelyben 38 labdarúgó-stadion felújítását tervezték, ebből azonban csak négy fejeződött be.
Orbán emellett alapítója a felcsúti Puskás Akadémiának, sőt telkeit ingyen adta bérbe az akadémiának. A Fidesz jelenlegi programjában is kiemelt szerepet kap a sport, erre a célra külön weblapot is üzemeltetnek: http://fideszsportprogram.hu/.
 
 
 
Szijjártó Péter
Azt biztosan tudjuk róla, hogy elméletben is érdekli a sport, hiszen elvégzett egy egyéves sporoktatói képzést, és egyetemi évei alatt sportmenedzsmentet is hallgatott.
2001-ben a női junior kézilabda világbajnokság protokoll-főnöke, 2003-tól az előbb Sopronban, majd Győrben működő, SEAT Foton Győr női kosárlabda csapat elnöke 2009-ig. A Parlament SE kézilabda csapatában maga is rendszeresen pályára lép. 2007-től 2009-ig társadalmi elnökként vezette a Győri ETO férfi kézilabda csapatát, és 2007-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségébe is beválasztották.
 
A narancssárga párt szóvivője kisebb botrányba is keveredett tavaly kosárlabda- rajongása kapcsán. A SEAT Foton Győr társadalmi elnökeként tevékenykedő Szijjártó egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett a klub tartozásaival kapcsolatban, majd képbe került egy számára bérelt Audi is, végül bíróságra is került az ügy, de mivel annyira ködös az egész sztori, aminek végül semmilyen következménye nem lett azon kívül, hogy Szijjártó lemondott a klubban viselt tisztségéről, így nem is érdemes itt most kivesézni.
 
 
Jobbik

v2010: Király András

Sajnos negatív példa a Jobbik egészségnevelés terén, az azonban mindenesetre dícséretes, hogy Király András ex- szóvivő a botrány után le is mondott posztjáról.
Történt ugyanis, hogy többek között füvezős fotók kerültek nyilvánosságra Királyról, amelyek tanúsága szerint az ex- szóvivő nem éppen sportember. A Képviselő Funkynak köszönhetően mindenki láthatja, hogy barátjával a shotgun néven ismert haladó technikával fogyaszt füvet.
 
 
 
 

v2010: 2

Szintén nem példaértékű viselkedésről árulkodik Szávay István képviselőjelölt, hiszen ugyan a sárga földig iszom magam egyfajta hobbinak minősülhet egyesek számára, és lehet benne gyorsasági és részegségi rekordot is felállítani, mégis hosszútávon semmiképpen sem egészségmegőrző hatású.
 

 

 

 

 

 

 

Képek: Origo, Cívishír, Kisalföld, Képviselő Funky, MNO

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://bfit.blog.hu/api/trackback/id/tr121901280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annpnn 2010.04.08. 00:03:56

muhahahaa, az eddigi legviccesebb post :)
na, akkor menjünk edzeni, hagyjuk ezeket tovább izzadni ;)

Lady Fit 2010.04.09. 23:18:44

még háromnegyed óra és kampánycsend.... az meg majd talán jövőre kiderül, hogy tesz-e végül valaki értünk is valamit :)
süti beállítások módosítása