jan
16

 

 

Rohanó világ, nincs időnk semmire, ezeket a közhelyeket meglovagolva egyre több alternatív lehetőség nyílik a mozgásra az extrémmód elfoglalt embereknek. Így van nonstop edzőterem, fitnesz DVD-k ezrei, online aerobik óra, és a legújabb őrület, a konzolos otthoni fitnesz. Ez utóbbi az utóbbi időben engem is nagyon érdekelt, no nem azért, mert meggyűlöltem volna az aerobik órákat, és helyettük az otthoni edzést választanám, hanem, mert egyszerűen ezen a ponton a technikai dolgok iránti érdeklődésem találkozik a mozgásszeretetemmel.

Bookmark and Share
jan
16

Sokan Rubint Rékát látva csak arra tudnak gondolni, hogy ez csakis valami beteges párosítás lehet, azonban a mozgás a terhesség alatt egyáltalán nem ördögtől való. Ahhoz viszont, hogy reálisan nézzük ezt a problémát, először is két fő csoportra kell bontani a kismamákat. Az egyik csoport az, aki huzamosabb ideje rendszeresen edz, a másik pedig az, aki ezelőtt semmilyen edzést nem látogatott, vagy csak héba-hóba, de most úgy érzi, eljött az ideje egy kis edzésnek, hogy mégse hízzon annyit a terhesség alatt.

Bookmark and Share
dec
14

Téli fáradtság

Címkék: aerobik téli fáradtság | Szerző: Lady Fit | 4:31 pm

Általában tavaszi fáradtságról beszél mindenki én azonban biztosan állítom, hogy  van téli is. Bár lehet, hogy ezt inkább lustaságnak hívják, és napfény hiányának köszönhetjük. Eddig is őszintén elmondtam, hogy én is ugyanolyan emberből vagyok, minden negatív tényező rám is ugyanúgy hat, annak ellenére, hogy igyekszem "apróféta aerobik edzőpalántaként" viselkedni. Szóval, nem vagyok szent, pláne, ha a levertség környezetemben lévő beteg emberekkel társul és hozzájön az a tény is, hogy vizsgaidőszak van, munkahellyel voltak gondok és most pedig egyébként is itt a karácsony. Nem meglepő ha az ember, jelen esetben én, azt mondja, hogy nincs időm edzeni. Marcangol is a bűntudat minden nap, de egyszerűen kettészakadni nem tudok, mert most még az OKJ vizsgák is jönnek, illetve az írásbelin hála a jó égnek túl vagyok. Mivel ennyi minden be kell sűrítenem a hétbe, így úgy döntöttem - illetve leginkább a kényszer vitt rá - hogy otthon extra rövid (mindennapos) edzésprogramot valósítok meg. Ami kimerül néhány kitörésben, vagy guggolásban, amelyikhez épp kedvem van (általában egyikhez sem :), felülésekben, és ha nagyon elszánt vagyok, akkor egy- két fekvőtámasz. A semminél több, nyújtani pedig a padlón tanulás közben nyújtok, most ez tűnik a legjobb megoldásnak. Nektek van valami fitneszprogramotok tűzoltásra? Vagy marad a bűntudat, és az önnyugtatás, hogy most már úgyis mindegy, az ünnepi zabálások után az új évben majd úgyis kezdődik minden fogadalom elölről? 

 

Bookmark and Share
nov
14

Fogyókúra akadályok

| Szerző: Lady Fit | 11:00 pm

Fogalmazhatnék úgy is, hogy életmódváltás akadályok, mert amiket most egy csokorba gyűjtöttem, az mindenre igaz, nem csak a fogyókúrára. Sokszor akármennyire akarjuk az élet sorozatos akadályokat gördít elénk, amikor helyes útra szeretnénk éppen térni, és legyen akármennyire is erős az akaratunk, nagyon könnyű elcsábulni.

Bookmark and Share
nov
14

Blogot írni abból a szempontból nagyon nehéz, hogy az ember sokszor bármennyire is szeretné naprakészen megosztani a gondolatait, mégis sokszor nem sikerül, mert mindig közbejön valami. Az a baj, hogy ez nem azt jelenti nálam, hogy lusta vagyok, hanem azt, hogy ismét 10x annyi dolgot vállaltam magamra, mint alapesetben kellett volna. Most azért nagy idegeskedések is folynak a háttérben, mint, hogy maradok- e a munkahelyemen, sikerül e az új nyelvvizsga, és - ami most nekem a szívem csükcske - jól sikerül- e az OKJ vizsga. Mert bizony az első, írásbeli OKJ aerobik sportedzői vizsgámtól mostantól már menthetetlenül csupán egy hónap választ el.

Bookmark and Share
okt
14

Kezdeti nehézségek

Címkék: fogyás aerobic | Szerző: Lady Fit | 7:07 pm

Elnézést, hogy közhelyesek a címek, de így estére már csak ezekre futja :)

Folyamatosan figyelem a fogyizó- életmódváltó lányaimat, hogy mi az, amit könnyebben vesznek, és mi az az akadály, ami hegyeket gördít eléjük a mínuszkilók felé vezető úton.

Azt figyeltem meg, és magamon is láttam már, hogy a munka gyakran az ember kedvét szegi, mert leterhel, mert mindenki olyan, amilyen, és egyébként is. Ilyenkor nagyon nehéz elterelni a fókuszt arról, hogy kérem szépen én most éppen szenvedek, nem edzeni akarok, hanem a dvd előtt édességgel nyugtatni magam.

Bookmark and Share
okt
13

Ígértem, hogy folyatatom a munkahelyi fogyisztorit, szóval leültem a csajokkal és kész tények elé állítottam őket.

Az eredmény: 

Nem vagyok a drasztikus fogyókúrák híve, ezért nem olyan programot adtam a csajoknak, amit nehéz lenne betartani. Úgy értem, hogy ha valakinek van is annyi lelkiereje, hogy mondjuk 3 hónapon keresztül a korábbi étrendjétől 100%- ban eltérő ételeket egyen, akkor a 3 hónap után úgysem fogja tartani. Az én javaslatom a fokozatosság, és az, hogy megkeressük azokat az ételeket, amelyek az alanyhoz legközelebb állnak, és jó esetben egészségesebb alternatívát kínálunk. Persze ahol kell, ott hozzáteszünk, vagy éppen elveszünk.

 

A cikk előzménye: ITT

Bookmark and Share
okt
10

Az új én

Címkék: sport fogyókúra diéta fogyás aerobic | Szerző: Lady Fit | 12:54 am

Biztosan mindenki fogadta már meg magában legalább egyszer, hogy na, mostantól megváltozom, holnaptól nem eszem annyi csokit, elkezdek mozogni, és akkor jobban fogok kinézni. Bevallom, nekem is vannak mindig hasonló fogadalmaim, bár nálam nem az egészségesebb élethez kötődnek, hiszen egyébként is igyekszem aszerint élni. Ami miatt viszont mégis írok most erről az az, hogy két kolléganőm megkeresett nem is olyan régen, hogy segítsek nekik, mert szeretnének változtatni az eddigi életükön. Ezalatt értsük azt, hogy a karácsonyi partin jó lenne jól mutatni a dögös ruhában. Én azért hosszabb távú elkötelezettségben bízom, de lássuk mit tehetünk most.

Bookmark and Share
aug
31

Már megint ruhát vennék

Címkék: nike | Szerző: Lady Fit | 10:47 pm

Közkívánatra, vagyis igazából reális igényt elégítek ki (köszi Andi! :) azzal, hogy most egy könnyedebb ruhás cikket dobok össze, ami inkább képes, mint szöveges. Ami egyébként minden másnap eszembe jut, pláne most, hogy az időjárás sem az igazi, és komolyan türtőztetnem kell magam a ruha puszta leírásától is, mert szerintem már ez is serkenti a shoppingolási vágyamat, az esőről nem is beszélve. Naszóval, a gondom az, hogy a Nike folyamatosan olyan gyönyörű dolgokat pakol fel a weblapra, hogy minden héten, majd' megszakad a szívem. Mindig tudnék valami újat venni. És főképp azért is, mert ugye a harmónia fontos, passzoljon a cipő, a ruha, a csuklószorító és a táska. Legalábbis ez lenne egy ideális eset, de ez azért nehezn kivitelezhető. Ezt is titkoltam eddig, de az igazi gyengéim a táskák, amiből aztán végképp nagy a választék.  Sajnos nem a szekrényemben. Nem is ragozom tovább, íme az esős ősz kedvenc darabjai. És aki részrehajlással vádolna, a Nike egy szerelem, egy életrézés, amivel vagy azonosul valaki, vagy nem.

alulról haladok

szerintem idén az ezüst/szürke- pinket fekete -pinkre cserélem

 

 

 

 

 

 

 

 

a pamutgatya bolyhosodik, tehát ez mindenképpen praktikusabb is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ehhez mindenképpen kell majd egy új melltartó is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ha fáznék, és a másik két Nike pulcsim nem bizonyulna megfelelőnek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ha sok az edzőscuccom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

no és ha kevesebb :)

 

 

szerintem jó lesz, ha most írok egy levelet a Jézuskának.

Bookmark and Share
aug
30

Az aerobik jóóóóó

| Szerző: Lady Fit | 9:29 pm

Írtam már arról, hogy 20 éves koromig nem mozogtam, ami négy éve volt, akik jók matekból már kitalálhatták a koromat is :). De ez a nem mozgás tényleg azt jelenti, hogy antisport voltam. Általános iskolában a tesiórától kirázott a hideg, csak a zsámoly, a szekrény, a medicinlabda, a kötél és a magasugró léc gondolata elborzasztott. A kötélen a kezem féltettem, a tériszonyom zavart abban, hogy 1 méternél feljebb jussak, a magasugrásnál féltem, hogy leverem a lécet és majd fáj, ezért nagyot fékeztem előtte. Próbálkoztam azért kézilabdával, de túlságosan féltettem a kezem, mert hangszeren játszottam, és végül mi lett volna a zenei karrieremmel? Amiből így sem lett semmi, de ugye, mi lett volna, ha.

Bookmark and Share
aug
25

Félretenném az agyamat

| Szerző: Lady Fit | 10:29 pm

Az egésznapos meló és stressz a lelket is kihajtja az emberből, és este bizony- bizony jól esik az edzés, amikor az összes hülyeséget félreteszem és kihajtam/kitáncolom magamból minden bosszúságomat. Sokszor viszont úgy érzem, hogy nem tudom kikapcsolni az agyamat, így nem megy a koreográfia, nem tudom emelni a lábam, és a fél sorozatnál elegem van a hasizom gyakorlatokból. Úgy is érzem magam, mint valami hisztis kisgyerek, egyre rosszabbul megy, pedig legbelül arra gondolok, hogy basszus, egész nap erre vártam, és most mégsem megy. Közben ostorozom magam, és egyre rosszabb az egész. Edzés után nem a szokásos eufória, hanem a levertség lesz úrrá rajtam, és újra magamat hibáztatom, hogy elcsesztem egy valójában jó órát. A saját hangulatom gyilkosa vagyok. Az meg a másik, hogy tutira észreveszi ezt rajtam az edző, és ő meg aztán honnan tudja, hogy most beteg vagyok, vele vagyok elégedetlen, vagy csak szar napom volt.

De mit csináljak? Hogyan lőjem ki az agyam? Ilyen napokon csak futni menjek? Vagy ahhoz is csak fáradtnak érezném magam? Lehet, hogy ilyenkor jobb ha hazamegyek és veszek egy jó kis fürdőt egy nyugis könyvvel? Komolyan nem tudom mi a legjobb megoldás. Az is igaz, hogy most itthon vagyok, végre van időm újra blogolni, és ez azért feldob egy kicsit :) Ha már nem sportoltam ma rendesen, akkor legalább írok róla.

Bookmark and Share
aug
18

Edzőnek lenni

Címkék: aerobik aerobic iwi edzőképzés | Szerző: Lady Fit | 12:05 am

Edzőnek lenni nagy felelősség, és ez a teher jó esetben nyomja is az ember vállát rendesen. Elvileg hamarosan megírjuk a félévzáró tesztet, és utána nem sokkal jöhet is a felkészülés a végső nagy leszámolásra. Oké, dramaturgiai túlzás volt, szóval következik a mindent eldöntő vizsga.
Ez már önmagában elég fejfájást tud okozni, hiszen sok a tantárgy, a legtöbbünknek ezelőtt nem sok köze volt az izmok eredéséhez, vagy a keringési rendszerhez, de sorolhatnám ide a sportpszichológiát és az edzéselmélet most még kissé ködös területét is.

Ha mindez nem lenne elég, még aerobik órát is be kell mutatnunk, hiszen végtére is erről szól az egész edzőképzés, ezért tanulunk és gyakorlunk, hogy a végén egy normális órát tudjunk tartani. Ez pedig nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy azt az ember elsőre gondolná. Persze, tudtam én, hogy nem lesz sétagalopp, mert a feladat összetett, de arra nem számítottam, hogy folyamatosan újabb kihívások elé kell nézzek, és most így a vége felé közeledve úgy látom, hogy emberileg is nagyon sokat fejlődtem már most is, nem csak fizikailag. Történt ugyanis, hogy az első komoly probléma számomra az volt, hogy igen, az ember egyszerre csinálja (jól), közben beszél, ha ügyes akkor mutogat is, és a csúcsok- csúcsa, ha figyel a vendégekre is. Valóban embert próbáló feladat, egyáltalán nem véletlen, hogy kevés a jó edző a vásrosban, ehhez tényleg fel kell nőni. Úgy értem, szarul könnyű csinálni ezt is, jól, nah, az már kihívás. Márpedig az ember lánya jól akarja csinálni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy közbejön a lámpaláz is. Komolyan, nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen gondjaim lesznek, mert a munkámból kifolyólag is sok emberrel kell beszélnem, volt már rá példa, hogy emberek elé kellett kiállnom, arról nem is szólva, hogy az iskoláskorom nem kevés szerepléssel telt. Most mégis, amikor ki kell állnom hétvégente, teljesen meg vagyok szeppenve, azt se tudom melyik lábam a jobb. Az, hogy mi lehet a megoldás, egyelőre még várat magára, de dolgozom rajta. Lehet, hogy úgy fogok gyakorolni itthon a tükör előtt: Te vagy Rubint Réka, a koronázatlan aerobik lady :).

Valahogy viszont akármikor az aerobik komplexitására gondolok, a vezetés jut eszembe, és a vezetés tanulásom. Az analógia arra épül, hogy ahogy az autóvezeténél, úgy itt is rengeteg dologra kell egyszerre figyelni. Kormány, tükrök, váltó, pedál, forgalom (zene, smink és a helyes fiú a zebránál :) ) úgy itt is a mozgás, a zene, a koreográfia, a vendégekre való odafigyelés mind ott kell legyenek az ember fejében egyszerre. Épp ezért bízom benne, hogy a sok gyakorlás után majd egyszerre egyértelmű egésszé áll össze nálam ez a folyamat is, és olyan természetes lesz, mintha mindig is ezt csináltam volna, akárcsak a vezetés. És akkor majd ott állok szembenézve önmagammal: mit nem lehetett ezen érteni? ! :)

 

Bookmark and Share
júl
24

Freestyler

Címkék: freestyler tornaréna | Szerző: Lady Fit | 9:38 pm

Ha ezt a szót meghallom, akarva- akaratlanul mindig a Bomfunk MC féle freestyler jut eszembe, free- free- freestyler... Na jó, nem erre gondoltam, amikor meghallottam, hogy van ilyen aerobik irányzat, hanem megvallom őszintén azt hittem, hogy improvicáziós dance lehet, freestyle, meg minden. De aztán kiderült, hogy ez valami egészen más.

A freestyler egy újkeletű eszköz. Adott egy board, két gumikötél, és mindezzel Te folyamatos összeköttetésben vagy, a lábadon egy heveder, a kezedben pedig a gumikötél vége. Hogy jobban lássátok miről is beszélek: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha mindez első pillantásra szadistának tűnik, akkor remélem nem tántorítok el senkit, de valóban az. Ugyanis azt mindenki viszonylag az óra elején megtapasztalhatja, hogy milyen az, amikor minden végtagunkon van ellenállás mozgás közben.

Ugyanakkor a helyhez kötöttség ellenére korántsem unalmas. A síelésre emlékeztető alapmozdulatoktól kezdve a táncos mozdulatokon át a legkülönbözőbb talajgyakorlatokig a lehetőségek tárháza gyakorlatilag csak az edző fantáziájától függ.

Ugyanakkor életem első és remélem nem utolsó Freestyler óráját sikeresen túléltem, sőt, annak ellenére, hogy előtte hajnal egyig dolgoztam, iszonyatosan jólesett, pedig őszontén nem ezeket a típusú órákat kedvelem, ahol a kihajtják belőlem a lelket is, de néha kell ez is, illetve azt is tudom, hogy mások meg pont ezekre szeretnek járni. Mindenesetre az izomlázam másnap, és harmadnap is éreztette velem a Freestyler jótékony hatását.

Szóval ha egy minden porcikát átmozgató, optimális terhelést nyújtó újfajta, változatos edzésre vágytok, akkor mindenképpen próbáljátok ki a Freestyler- t.

Itt próbálhatjátok ki: 

Tornaréna

 

 

Bookmark and Share
júl
21

Mozgás, kaja, kánikula

| Szerző: Lady Fit | 10:53 pm

Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de ez a nagy hőség engem teljesen kikészít. Aludni nem bírok, a munkahelyemen meg olyan durva a klíma (hála a kedves férfi kollégáknak, akiknek 18 fok az optimális környezet), szóval egyszerűen kikészülök a nap végére.
Az edzőteremben meleg van (légkondi ide vagy oda), otthon is meleg van (légkondi csak végső esetben bekapcsolva), gyakorlatilag bármit csinálok, izzadok. Vagy ahogy ma a fácsén posztolta a Nike: ilyen hőségben akkor minden jóga bikram jóga? Egyébként szerintem igen, de inkább az a gond, hogy a motiváció hiányzik. Ergo itthon légkondi alatt tornázgatok, vagy hajnalban futkosok. Ez maradt, de nem csüggedek, lesz itt még kicsivel hűvösebb is és nagyobb kedv a mozgáshoz. Habár lehet, hogy a koléganőim csinálják jól, éjszakai salsapartyval égetik a kalóriákat, ehhez viszont az is kell, hogy az ember kerülje az alkoholt és időben ágyba kerüljön (aludni!), mert az alvásmegvonás is bizonyítottan szaporíthatja a pluszkilókat. Hiszen így nincs elég ideje a szervezetnek, hogy feldolgozzon mindent és regenerálódjon.

De, mint említettem, 5 órákat alszom, és igen, bevallom, egy kis rosé (pohárka) jól is esik néhanapján. Egyébként érdekes, hogy edzésnapokon rá sem bírok nézni az alkoholra, még ha az csak egy kis pohár bor is. A csokival és a fagyival bezzeg nem ilyen a viszonyom, sőt, a fagyival igen közeli kapcsolatba kerültem az idei nyáron. Sajnos. Soha nem voltam egy fagyi rajongó, max egy gombóc, azt is ímmel - ámmal, jégkrémet is csak anyuéknál ettem néhanapján, szóval nagyobb rendszert nem csináltam belőle. De idén, szóval rákaptam, nincs mit szépíteni. Nem mondom, hogy csupa jó hatással volt rám, de most három intenzív hét jégkrém mánia uán letettem eme bűnös szenvedélyemről. Most 6 napja vagyok tiszta. És nem hiányzik. Lehet, hogy megcsömörlöttem, de persze az is közrejátszik, hogy jövő héten fontos eseményre megyek, így a lehető legtöbbet szeretném magamból kihozni. Márpedig évente a néhány hét túlkapásom, amikor finomított cukrot viszek be, nem hagy szép nyomot a bőrömön. Nem jó a finomított cukor senkinek, persze van, akinél nem ilyen direktek a tünetek. Én azonban érzem, hogy valami nem OK. Ehhez persze az is kell, hogy figyeljünk a szervezetünkre, mert folyamatosan jelez nekünk, hogy mit csinálunk jól vagy rosszul. De most azt hiszem mélyebben nem megyek bele. Mert ez is amolyan laza, nyáresti posztolgatás.

Bookmark and Share
júl
12

AerobiCamp

Címkék: mozgás aerobic aerobic tábor | Szerző: Lady Fit | 11:18 pm

Már két hét sincs az év aerobik táboráig, aki teheti az ne csak napfürdőzni szaladjon le a Velencei tóra, hanem mozgassa is át magát a magyar és külföldi sztárprezenterekkel.

Hogy szerintem miért jó egy ilyen hétvége? Aerobik kedvelőként magával ragad a hangulat, és a jó társaság, edző palántaként, vagy akár edzőként pedig az sem elhanyagolható, hogy itt valóban a legjobbakról tanulhatunk.

Nyáron 5. alkalommal rendezik meg a 3 napos aerobik őrületet, amelynek helyszíne idén is a Velencei tó.
 
Miért jó az Aerobicamp?
Legyél akár profi vagy csak lelkes óralátogató, ezt a néhány napot biztosan nem fogod elfelejteni. A rengeteg kitűnő óra után - amelyet hazai és külföldi sztárprezenterek tartanak – mint minden táborban, itt is a szórakozásé a terep, a 4 év gyakorlata pedig azt mutatja, hogy nagyon jó bulik kerekednek ki végül.
 
Néhány név a teljesség igénye és fontossági sorrend nélkül:
Per Markussen (svéd), Jessica Exposito (spanyol), Jose Martinez(Dominika), Tom Woll Teddy(Tanzánia)
 
A magyar szakasz:
 
Tatarek Rezső, Dallos Ági, Lencsés Rita, Borsodi Balázs, SPINNING® Team, Földvári Zsófi, Czapári Edit-Dittó, Füzessy Balázs
 
Mikor?
Július 23-25.
 
Hol?
Velencei-tó
 
Mennyibe kerül?
Rengeteg opció közül választhatsz, ezért a legjobb, ha ITT megnézed az árakat, a dokumentumban részletes infókat is találsz.

 

Bookmark and Share
jún
20

Ne lazsálj, ha itt a nyár!

| Szerző: Lady Fit | 10:40 pm

 

Te is hajlamos vagy az edzés terén a lazításra nyáron? Most nyugodtan bevallhatod, hogy ha választani kell az edzőterem és a vízpart között, akkor inkább te is a hasadat sütteted. Ne eressz le nyáron sem, mert ősszel annál nehezebb lesz az újrakezdés, és a meglepetés a mérlegre állva. Tippjeinkkel most könnyedén veheted a nyári lustaság akadályait, és fitt leszel a kánikulában is!
 
Ha unod az edzőtermet...
Mindenki odakint van, míg te a teremben izzadsz? Keress te is szabadtéri elfoglaltságot a barátaiddal. Legyen szó akár strandröplabdáról, vagy fociról, a jó időben rengeteg sportot tudtok együtt űzni. A jó hangulathoz és a retró érzéshez ráadásul elég egy frizbi vagy egy pár tollasütő is.
 
Itt az ideje, hogy új dolgokat próbálj ki!
Már régóta ki akartad próbálni a salsát, a zumbát, a wakeboard- ot, vagy netán a boxot? Ne habozz, most csak olyan edzésekre menj el, ami után már régóta sóvárogsz, így a motivációd is nagyobb lesz. És ki tudja, lehet, hogy ez lesz egy új sportszerelem kezdete.
 
 
Seprűt a kézbe!
Tudtad, hogy a takarítással is kalóriákat égethetsz? Ezért ha otthon maradsz rendbe tenni a lakást, akkor is nyugodt szívvel hátradőlhetsz a kanapén, hiszen aznap is tettél valamit a testedért.
 
 
Táncold át az éjszakát!
Egy jó buli minden edzéssel felér, feltéve ha végigtáncolod. Gondolj csak bele, egy salsa órán 300 kalóriát égethetsz el, akkor egy egész éjszakás salsa bulin ez e szám sokkal nagyobb! Hogy ez eddig eszedbe sem jutott? Irány a parkett!
 
 
Nyomás a vízbe!
Nem közeged a víz? Itt az idő, hogy kipróbáld, mert az úszás nem csak, hogy jól esik a melegben, de nagyon jótékony hatással van a testre is. Az úszás növeli az állóképességet, nyújtja az izmokat, és nem utolsósorban a gerincre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően javítja a tartást is.
 
Vidd el magaddal egy barátnődet!
Egyedül nem megy, ez néha igaz a sportra is, de mindenesetre sokkal könnyebb, ha van egy partnerünk ebben. Fűzd meg az egy barátnődet, hogy tartson veled, legyen szó akár aerobikról, futásról vagy más sportról, biztos, hogy így vele és magaddal is jót teszel.
 

 

Bookmark and Share
jún
20

Divat a tányéron

| Szerző: Lady Fit | 10:37 pm

Valóban beválnak a trendi diéták?

 
South Beach, Atkins, vércsoport, csak úgy röpködnek ezek a kifejezések, ha a diéta szót beütöd a keresőbe. Akár életedben először fogj diétázásba, vagy éppen sokadjára, az biztos, hogy fontos döntést hozol meg, amikor kiválasztod azt az étrendet amit egy- két- három, netán több hónapig követni fogsz. Az ismerősök sikertörténetei pedig még inkább elbizonytalanítanak abban, hogy melyik lesz a legjobb választás. Létezik egyáltalán olyan divat- diéta, ami mindenkinél beválik, vagy egy- egy típusnak jók csak a felkapott étrendtervek? Körüljártuk a diétapiacot, így most könnyen kiválaszthatod, hogy melyik passzol hozzád igazán.
 
Atkins
Az Atkins lényegét mindenki könnyen megérti: minimális szénhidrát fogyasztása engedélyezett, az étrend főképp zsírból és fehérjéből áll.
Tudományos alap: Magas zsír, alacsony szénhidrát és magas fehérjebevitel biztosítja az ideális bevitt kalóriamennyiséget.
Előny: A kalóriabevitel arányai miatt az első időben gyors és látványos a fogyás.
Hátrány: Az első időszak gyors fogyása többségében víz és nem zsír, a zsírvesztés csak hosszútávon valósul meg. Ez a diéta cukorbetegeknek vagy cukorbetegségre hajlamosoknak nem ajánlott az alacsony szénhidrátbevitel miatt. A jojó effektus is gyakori az Atkins diétát elhagyóknál, ezért célszerű sokáig eszerint étkezni, és a befejezése után sem érdemes visszatérni a korábbi étkezési szokásainkhoz.
 
 
South Beach
Az Egyesült Államokból érkezett hozzánk, és számos híresség eszerint étkezik. Atkins diétája alapján alkotta meg egy kardiológus, aki azonban elődjénél vajszívűbb volt, hiszen már engedélyez péksüteményeket is.
Tudományos alap: Hasonlóan az Atkinshez alacsony szénhidrát, magas zsír és fehérjebevitelt enged. A fontos különbség viszont az, hogy itt vannak jó, vagyis összetett szénhidrátok, amelyek fogyasztása engedélyezett.
Előny: Itt a fehérjék és zsírok mellett ehetünk teljes kiőrlésű pékárut, valamint sok – sok (cukros) gyümölcsöt is, anélkül hogy bűnösnek éreznénk magunkat diétázás közben.
Hátrány: Magas a bevitt zsír mértéke, annak ellenére, hogy telítetlen zsírsavakból tevődik össze.
 
 
Lúgosító étrend
Az emberi test a modern táplálkozás miatt többnyire savas, ezért a sav- bázis egyensúly segíthet a fogyás folyamatában is.
Tudományos alap: Az emberi test 7,35-7,45 pH közötti értéken működik ideálisan, tehát eredendően lúgos vegyhatásra van szükség testünk egészségének. A lúgosító étrend fogyasztó hatása ugyan nem igazolt, de kutatások szerint segít megőrizni az izomtömeget, és a helyes sav- bázis egyensúllyal könnyebben tudunk fogyni is.
Előny: Számos betegségtől is megóvhatjuk magunkat a lúgosító táplálkozással.
Hátrány: Hosszútávon nem alkalmazható, hiszen amint helyreállítottuk az egyensúlyt, akkor egy új, sav- bázis egyensúlyon alapuló étrendet kell alkalmaznunk.
 
Vércsoport diéta
Nem csak a fogyni vágyóknak, hanem mindenkinek ajánlják, hiszen a diéta elve szerint mindenki szervezetének a vércsoportja szerinti táplálkozás az ideális, függetlenül attól, hogy felszedni, vagy leadni szeretne kilókat. Ajánlott, semleges és kerülendő élelmiszer csoportokon alapul.
Tudományos alap: A genetika, vagyis a vércsoportunk meghatározza azt is, hogy milyen ételeket szeretünk, melyek vannak pozitív hatással az egészségünkre. A természetgyógyászati szemlélet szerint, ha így étkezünk, akkor maximálisan kielégítjük testünk szükségleteit.
Előny: A természetgyógyászati elveken alapuló diéta sokaknál beválhat, mivel valós testi igényeket elégít ki.
Hátrány: Önmagában többnyire nem elég a fogyáshoz, főképp akkor, ha sok kilót szeretnénk veszíteni, mellette célszerű mozogni is.
 
Az egyoldalú diéták
Ez ugyan nem egy konkrét diéta, hanem egy szintén népszerű étkezési irányzat gyűjtőneve.
Az egyoldalú diéta gyakorlatilag azt takarja, hogy szinte csak egyfajta élelmiszert, vagy ételcsoportot fogyaszthatunk. Így találkozhatunk jégrém, csokoládé és dinnye diétával is, de valószínűleg a sor végtelen, hiszen szinte mindenféle élelmiszerrel beválhat.
Tudományos alap:
Legyen szó vízhajtó hatású, vagy éppen magas rosttartalmú élelmiszerről, miután a szervezet nem jut hozzá minden, számára fontos tápanyaghoz, így a tartalékait kezdi el felélni.
Előny: Gyorsan veszítünk a testtömegünkből, és gyakorlatilag olyan ételekkel is fogyhatunk, ami a kedvencünk, ám más diétákban feltehetően teljesen tabu.
Hátrány: Az egyoldalú táplálkozás kifejezés magában hordozza a hátrányát is, hiszen így nem tudunk a szervezetünknek fontos egyéb tápanyagokat, rostokat, vitaminokat bevinni, így hosszútávon káros hatásai lehetnek a szervezetre. Fontos, hogy ha ilyen jellegű diéta mellett döntünk, akkor csak rövid ideig alkalmazzuk, és számoljunk az utána következő jojó effektussal is. Célszerű egy ilyen étrend után másfajta, de kímélőbb diétára áttérni, azonban akkor is számoljunk azzal, hogy néhány leadott kiló óhatatlanul visszajön.

 

Bookmark and Share
jún
8

Azt mindenki fantáziájára bízom, hogy hogyan képzeli el az ideális fitt éjszakáját, de akinek nincs ötlete, annak csak ajánlani tudok két közelgő rendezvényt. Ha szeretnétek egy bulizós, ámde fitt és egészséges estét, akkor ott a helyetek.

Bookmark and Share
jún
6

 

Az egészséges életmód és a fogyás manapság nagyon fontos hívószavak, ezért minden túlzás nélkül állíthatom, hogy aki él és mozog, igyekszik ebből a trendből egy kis hasznot húzni. Így eshet meg, hogy fogyasztó tabletták, teák, porok tucatjai harcolnak egymással a fogyasztók kegyeiért, orvosok, természetgyógyászok mind sikert ígérnek, és itt jönnek képbe a kényelmes, házhozszállított étrendet kínáló cégek is.
Bookmark and Share
jún
3

A vásárlás és a sport két kedves elfoglaltságom, bár az előbbi inkább ártalmas, mint hatékony szórakozás, ráadásul a pénztárcát sem kíméli. Ilyen rossz időben azonban tény, hogy feldob, ha boldogíthatom magam egy- két új darabbal. Ezzel tudom, hogy nem vagyok egyedül. Viszont ha sportszereket vásárolhatok kedvezményesen az a legjobb kombináció. Ezen a hétvégén (június 4-5-6) az Intersportban 20% kedvezmény jár minden termékre, legyen az sportruházat, felszerelés vagy kiegészítő. Állítólag a Pólus Nike- ban még mindig tart az 50 %-os kiárusítás, szóval oda is érdemes ellátogatni.

Bookmark and Share
máj
24
 
Sok cég hirdeti magát az egészséges életmód égisze alatt, ilyen- olyan mítoszt kreálva maga köré, csak azért, hogy meglovagolja az EGÉSZSÉG trendet, azonban a legtöbb már első látszatra is csak erőltetett próbálkozás, hogy na, csináljunk már valamit mi is. Ami a legtöbb esetben hiányzik az a valódi koncepció és az igazi elkötelezettség, így végül nem lesz hiteles. Azonban amit a Flora csinál- kezdte ugye a Szívbarát munkahellyel, és most itt vannak a Szívbarát lépések - az dícséretre méltó és követendő. Mert a kampány jól felépített, van mögötte tartalom és összefüggő koncepció.
 
Bookmark and Share
máj
21

Szeretem a focit

| Szerző: Lady Fit | 11:51 am

Tudom, a blog fókusza az aerobic, de mindjárt itt a VB, tehát tessék csajok, egy jó kis focistás Nike kedvcsináló a meccsnézéshez!

 

Write The Future from Nalden on Vimeo.

Bookmark and Share
máj
21

 

Május 29- én, remélem már kicsit jobb időjárási viszonyok között, -ami majd mindenki kedvét meghozza egy kis mozgáshoz - a Wellness Magazin ismét aerobik napot rendez.
Bookmark and Share
máj
20

Samba- aerobic

Címkék: aerobic | Szerző: Lady Fit | 3:04 pm

 

Nyakunkon a focivébé, ezért minden magára valamit is adó sportcég ehhez kapcsolódó kampányokkal rukkol elő. És hogy, hogy mi köze a focinak az aerobikhoz? A Nike Write the future kampányában az egyik reklám teaser- ben Ronaldinho a főszereplő, és egy bizonyos samba- robics a fő téma. A cél, hogy a csajok is megszeressék a focit. Hogy ténylegesen lesz – e ilyen DVD, valóban új irányzatról van -e szó, az csak  attól függ, Brazília nyeri - e a vébét. Persze szombaton több is kiderül ki a BL döntő szünetében, de valószínűleg a youtube- on is debütál a leleplező videó.
Addigis, egy kis ízelítő:
 
Bookmark and Share
máj
20

 

Hatalmas igazság a címben. Ismerek olyanokat, akik úgy gondolják, hogy ha nincs izomlázuk edzés után, akkor az nem is volt hatásos, így többet nem is mennek arra az órára, inkább keresnek valami olyat, ami extrém terhelést nyújt számukra. Persze jó dolog ha a testünktől visszacsatolást kapunk, hogy dolgoztunk, azonban a a folyamatos izomláz veszélyekkel is járhat. A másik oldalon viszont az áll, hogy ne aggódjunk, hogy rendszeresen sportoló átlagemberként is néha- néha izomlázunk van, ez teljesen normális, az élsportolókat ugyanúgy utoléri.
 
Bookmark and Share