már
30
Már alig vártam, és igen, itt van! Május 2-án rendezik idén a tavaszi FitBalance fesztivált, ami minden eddiginél színesebb és szélesebb programkínálattal kecsegtet. A rendezvény a Budapest Sportarénában lesz, a belépő ára tartalmazza az ebédet és az ásványvizet is.
Mivel eléggé elfogult vagyok, így most csak néhány prezentert emelnék ki, de természetesen ott lesz a hazai fitnesz élet színe- java:
 
Borsodi Balázs & Lencsés Rita
Kovács Era & Molnár Miki    
Sulija Vivien
 
Fontos, hogy a mozgás mellett a kiállítói területen számos egészségügyi szűrésen is részt vehetsz, vagy kipróbálhatod a legfrissebb újdonságokat. Anyukák figyelmébe: a helyszínen a Nők Lapja Cafe gyermekmegőrzője képzett animátorokkal szórakoztatja a kicsiket, amíg ti nyugodtan mozogtok, vagy nézelődtök.
 
A belépő ára: 2990 Ft, ha a Westend City Center jegyirodában, a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában, a Gilda Max, a Lite Wellness, az Oxygen Wellness, Fitness Factory, Gold’s Gym, és az Office Gym termekben valamint a Fawa Sportközpontokban vásárolod meg. A belépők 2590.-ft-os kedvezményes áron a BioTech USA Sport – Élet - Egészség központokban vásárolhatók meg.
További info és részletes program: http://fitbalance.hu/
Gyertek- gyertek!

 

 

Bookmark and Share
már
27

Ritkán írok mostanàban az órai tapasztalataimról, mert többnyire nincs is mit, hiszen az utóbbi időben csak a legjobb edzőkhöz járok, ahol nincs mit hozzáfűzni, ùgy jó, ahogy van. Az edzői szolidaritás miatt nem írok neveket, de azt meg kell osztanom veletek, hogy tegnap mennyire rossz órán jártam.

Bookmark and Share
már
25

Ugyan én a húszas éveim elején járok (bár nagyon közel a közepéhez), de élnek a környezetemben idősek, akik jó esetben megkérdeznek arról, hogy szerintem milyen mozgásba fogjanak bele, rossz esetben pedig nekem kell noszogatni őket, hogy mozogjanak valamit, mert rengeteget tehetnek ezzel az egészségükért, életminőségük javításáért.

Bookmark and Share
már
24

Nő, vagyok, így azt hiszem nem tehetek róla, genetikailag kódolva van, szeretek öltözködni. Miután edzőpalánta vagyok, így a mozgós- edzős ruhatáramat is bővítésre ítéltem, természetesen csak azért, hogy jobban menjen a munka.

Bookmark and Share
már
23

Mivel én nem vagyok semmi jónak az ellensége, így abszolút támogatom, hogy nagy cégek országos fitness turnékat szerveznek, ahol mindenki megismerkedhet a legújabb fitness - aerobik irányzatokkal, és ráadásul a legjobbaktól lesheti el a lépéseket. Ilyen a Nivea Fitness Tour is, aminek soron következő állomása Pécs lesz.

A turné április 29- ig tart, és szinte az egész országot lefedi. Ha már a legjobbakat említettem, a teljesség és rangsor igénye nélkül, az órákat olyan oktatók tartják, mint Füzessy Balázs, Lamm Nikolett, Borsodi Balázs, José Martinez. És milyen órák lesznek? Szintén a teljesség igénye nélkül, dance aerobic, functional training és BodyART órákon vehettek részt.

Az órákon történő részvételhez regisztráció szükséges, amelyet a Nivea oldalán tehettek meg. Ráadásul minden résztvevő ajándékcsomagot is kap.

A turné helyszínei és időpontjai: 

Pécs 03.25.
Szeged 03.30.
Kaposvár 04.01.
Zalaegerszeg 04.06.
Miskolc 04.08.
Győr 04.13.
Budapest 04.15.
Eger 04.20.
Kecskemét 04.27.
Debrecen 04.29.
 

Bookmark and Share
már
20

Több mint nyolcvanezer résztvevővel egymilliárd forintos összbevételt jelenthettek tavaly a futóversenyek - írja a Világgazdaság.

Bookmark and Share
már
19

A Nikestore küldött egy tutit infót, miszerint elérhetőek náluk a Lunarglide limitált példányszámú szuper futócipellői, amelyek egy- egy nagyváros jegyeit viselik magukon. A képen a London látható. Színében talán ez passzol minden ruhához leginkább. Milyen kár, hogy annyit nem futok (és nem keresek), hogy évente cseréljem a futócipőmet......

Bookmark and Share
már
19

Gospel aerobic

Címkék: vallás mozgás aerobic gospel | Szerző: Lady Fit | 5:03 pm

Azt hittem, hogy az agyam eldobom, amikor megláttam a címet: Gospel aerobic. Mi?! Nem tévedés, jól láttam. Merész párosítás, megnéztem a videót, és kicsit kutakodtam, ha nem is világszerte elterjedt, de mégis népszerű irányzatról van szó, hiszen a youtube is ékesen bizonyítja, van néhány követője. Tény, hogy abszolút low – impact, így talán még imádkozás közben is simán lehet végezni, de azért mégiscsak izgi Kumbaya- ra step toucholni, és közbeszúrni egy oh lord -ot. Tény azonban, hogy az úr útjai kifürkészhetetlenek, ha valakit éppen ez sarkall aerobikra, ám legyen, ámen. A kérdés csak az, hogy mi jöhet még? Ahh, még tippelni sem merek…..
Nézzétek meg Ti is!
 

 

Bookmark and Share
már
18

 

Na igen, ezt én is mondtam már párszor, és ha annyi egyforintosom lenne, ahányszor ezt hallottam, akkor a Karib- tengeren írnám most ezt a blogot a tavasz- kerülő Budapest helyett. Igenám, de holnap, a kitűzött napon biztosan kapok egy defektet, egy jutányos színházjegyet, még 2 óra munkát, vagy egyszerűen csak egy náthát, ami visszavet további minimum egy hétre. Mert elvégre milyen motivációm lenne?
Bookmark and Share
már
15

Mindennapi kenyerem

| Szerző: Lady Fit | 5:29 pm

 

Ha megkérdezünk bárkit a kenyérevésről, az biztos, hogy határozott véleménye lesz, szerintem nincs olyan ember, akinek semleges lenne a kenyér. Bevallom őszintén, én szeretem a kenyeret, de nem feltétlenül érzek késztetést, hogy mindennap egyek is. Ellenben például apukámmal, aki a barnakenyeret nehezen   viseli, s ha mégis barnát eszik, akkor az tutira karamellel vagy kakaóval színezett fehérkenyér, kevés tönkölyliszttel bekeverve, csak a rend kedvéért. Nem is értem, hogy azok a pékek miért nem rohannak ki az ilyenek ellen, akik valóban rendes, tisztességes rozskenyeret gyártanak rozslisztből. De akkor ott a kérdés, hogy fehér vagy nem fehér? 
Bookmark and Share
már
15

2 hét 4 óra

Címkék: tanulok edzőnek | Szerző: Lady Fit | 4:44 pm

Az oktatói képzésen 4 óráról jellemzést kell írnunk, amin részt vettünk abban a két hétben, amikor nincs oktatás. Természetesen név nélkül (mert hiába a blogszabadság, edző- palántaként nem szeretnék senki fölött sem pálcát törni) megosztom veletek is, hogy milyen órákon jártam, a teljesség igénye nélkül.

 

Kondi

Zene
Abszolút zenére dolgozik az edző, és jó is a zene.
 
Hangulat
Nagyon kedves, folyamatosan mosolyog és bíztat, időben ott van óra előtt, és mindenkihez van egy- két jó szava. Óra közben figyel a vendégekre, de eközben becsületesen végigcsinálja a gyakorlatokat, úgy értem nem járkálja végig a termet fél órán keresztül, csak javítgatva mindenkit, egyszóval, látszik, hogy velünk együtt „szenved”, a szó legpozitívabb értelmében. Ha valaki rosszul csinálja a gyakorlatokat, akkor szinte azonnal észreveszi és segít neki. Jó az órája, mert „kedves szadizmussal” bátorít bennünket az egész órán keresztül. A kemény gyakorlatok ellenére mosolyog mindenki az órán és utána is.
 
 
Alakformáló 03.07.
 
Zene
Zenére mozog, de nem mindig 32-es blokkokban. A zene durva és gyors bmp.
 
Hangulat
A zene durva és az edző stílusa is, egyáltalán nem kedves, inkább katonás, tudom, hogy sokaknak ez jön be, de nekem nem igazán fekszik a kiképzőtábor. Ha javít, akkor is csak szinte ordítva, körbejár, de úgy érzem, igazából csak magára figyel. Tökéletesen végrehajtja a gyakorlatokat, de olyan tempót diktál, amit szinte senki sem tud tartani, csak ő, és emiatt mindenki csak felületesen végzi a gyakorlatokat. A zene gyors tempójú ezért a jobbra és balra kitörésbe ugrálás az óralátogatók számára túl nehéznek és kivitelezhetetlennek tűnik. A gyakorlatok ezen kívül unalmasnak is tűnnek, step pad- emelgetés, etc., bár lehet, hogy egy más stílusú edzővel ezek a gyakorlatok jók is lehetnének, ezért most ezt nem tudom megítélni, sok olyan gyakorlat van, amivel más edzőnél nem találkoztam ebben a formában.
 
Összességében nagyon nem éreztem magam jól nála, mert ugyan kicsit leizzadtam, de a végén nem éreztem a szokásos jó érzést, hogy mennyire feldobott ez az óra, inkább hiányérzetem volt, hogy mennem kellene még egy órára, hogy valami jó edzés is történjen velem ma. Másokon is ezt láttam, elcsigázva, lehorgasztott fejjel távoztak. Ezt nem tudom arra fogni, hogy azért, mert nagyon kifáradt mindenki vasárnap este, egyszerűen, nem ragadott magával az óra adója és felépítése sem.
 
Aero dance 03.06.
 
Az edző stílusa magával ragadó, még enyhén náthásan is, lazán végigtartja az órát, és figyelni is tud a vendégekre, végig teljesen a zenével mozogva.  A zene a lehető legjobb mix.
 
Hangulat
Nagyon jól éreztem magam nála, mert annak ellenére, hogy először nehéznek tűnt a koreográfia, mégis teljesen jól el lehetett sajátítani, és végig keményen dolgoztunk a lazának tűnő tánc mellett, vagyis jól megizzasztott bennünket a végére. Ezen az órán egyszerre lehet azt érezni, hogy az ember fejlődik, tanul is és marha jól, felszabadultan érzi magát. Ez egyrészt annak a sikerélménynek köszönhető, hogy mégiscsak megtanulunk egy mini- koreográfiát, ami adott esetben otthon a tükör előtt is jól néz ki, és lehet, hogy a szexi részt már pont csak ott van erőm hozzáadni, de teljes mértékben megéri. A másik pedig az, hogy érzem, ahogy átmozgatom minden izmomat. Az edző foglalkozott az órát látogatókkal, folyamatosan kért visszacsatolást, hogy megvan-e a kori mindenkinek. Hátra is jött és közöttünk is csinálta a gyakorlatokat, hogy biztosan jól lássuk a lépéseket és el tudjuk sajátítania az összes lépést.
  
Alakformáló 03.10.
 
Zene
Zenére mozog és nagyon tiszták a mozdulatai, habár a 32- es egységek mintha nem mindig lettek volna rendben. A zene stílusa átlagosan jó.
 
Hangulat
Körbejár, figyel a vendégekre, de közepes mértékben, mert van, amikor egyáltalán nem figyel, pedig van, aki nagyon rosszul csinálja. Nagyon kedves egyéniség, ezért az ő órája is jó hangulatú, amikor nagyon kemény gyakorlatokat csináltunk, akkor is mosolygott és ez bíztatott, hogy érdemes tovább csinálni. Valószínűleg meg is érte, mert most is érzem a fenekem :) 

 

 

Bookmark and Share
már
12

 

Uh, már két hét el is telt, tehát holnap következik a második képzési hétvége, és én még adós vagyok az első gyakorlati nap élménybeszámolójával. Hol is kezdjem? Élénken él bennem a nap, hál’ istennek nem volt annyira szadi, hogy két hét kelljen ,mire kiheverem. Szóval először is csak annyit, hogy az Oxygen Wellness, az bizony az Oxygen wellness, mindig is imádtam, de most aztán pláne. Ez itt nem a reklám helye, de addig, amíg elviselhető árak voltak, a Fáyiba jártam. Ezután az én pénztárcámnak elszálltak az árak, majd azt követően el is költöztem, így kiesett a hely. De, az újpestiben jobbak az árak, végre, csak én lakom- dolgozom messze sajnos. Szóval ezt buktam.
 
Visszatérve a képzésre
Zenével és ritmikával indítottunk, ami néhol dedósnak tűnt nekem, de persze nyomatékosítottam magamban, hogy ez nagyon is fontos. Mert tényleg, milyen edző az, aki nem mozog a zenére/ ritmusra? Csak nekem így 10 év zenéléssel a hátam mögött a ritmika nem volt új, de mivel toleráns és együttérző és értelmes J ember vagyok, nem röhögtem taps közben, felfogtam a dolog fontosságát. Ebéd után (ami nekem nagyon rövid félóra volt, mert nagyon fontos számomra a kiegyensúlyozott táplálkozás!!! L ) Mariann (grrr. …. Egyszerűen nem jut eszembe a vezetékneve, ez már biztosan a két hét kimaradás miatt van) tartott nekünk egy órát. Vivien pedig figyelt. Jah, igen, ő a mi kis tyúkanyónk, aki terelget majd bennünket egészen addig, amíg a magunk lábára nem állunk. A tyúkanyó valószínűleg tökéletes kifejezés az ő szerepkörét tekintve, mert rövid két hét távlatából is olybá tűnik, hogy tényleg törődik velünk, ami nekem egyelőre nagyon meglepő a magyar oktatásban eltöltött évek után. Szóval annyira meglep a törődés, hogy nem is akarom elhinni, szóval inkább majd egy év múlva nyilatkozom J. Szóval, Mariann tartott egy órát, ami nagyon jó volt, de én tök béna voltam az fix, annyira próbáltam megfelelni. Ez nem kifogás, még az is lehet, hogy igazából béna vagyok J. Ez utóbbi bízom benne, majd elválik.
Az óra után átvettük az alaplépéseket, amelyek közül néhány meglepett, abban az értelemben, hogy volt, amelyiket eddig egyáltalán nem pontosan csináltam. Soha nem mutatta meg pontosan senki. Erről ennyit, nabumm, lesz még itt csalódás magamban, edzőkben, de erre lehetett számítani. Annak ellenére, hogy azt hittem a nap végére összesek, csak kellemes fáradtságot éreztem, és elégedettséget, hogy jó dologért fizettem. Ehhez persze lehet, hogy hozzátett az is, hogy sütött a nap. Másnap durva izomlázra számítottam, de szerencsére ez sem ért el, csak kellemesen éreztem az összes izmomat, nem viccelek, az összeset, de legalább így éreztem, hogy dolgoztam. Szóval várom a most vasárnapot, annyira jó lesz!!!!!

 

Bookmark and Share
már
1

Első nap
Nyilvánvaló, hogy szakmai titkokat nem fogok megosztani, hiszen mint mindenhol, itt is biztosan kemény versenyhelyzet dúl a piacon, sok az aerobik iskola, és egyértelmű hogy mindenki jobb, több szeretne lenni, kiemelkedni a maga területén. Szóval tippeket nem fogok adni senkinek. De azért körülnéztem. Csupa bizakodó arc, első ránézésre abszolút különböző emberek, mondanom sem kell, hogy ugyanazzal a céllal. Szóval, aki sztereotipizálná az aerobik edzőket jóseggű csajokra és meleg kinézetű fiúkra, a személyi edzőket pedig kigyúrt izompacsirtákra, annak biztosan nincs igaza. A nagy koncentrációban fellelhető leendő edzők között  van idősebb, van fiatalabb, van jó alakú és olyan is akad, akiről sohasem gondolnád, hogy valaha járt edzeni. Ez persze biztosan nem azt jelenti, hogy bármelyikük emiatt lesz majd jó vagy rossz oktató. Talán itt nem igaz a suszter cipőjének esete. Hiszen egy edző egész mást képvisel. Ami viszont megbotránkoztat, az az, hogy arról, aki edzőnek készül, feltételezném,  hogy lételeme az egészséges életmód, persze nem az - ortorexiás módon- de álmomban sem gondolnám, hogy dohányzik. Itt nem arra gondolok, hogy otthon, stikában, amikor senki sem látja, hanem arra, hogy miért kell dohányozni kimenni a képzés szünetében? Tudom, a dohányos ismerőseim azt mondják, hogy túl szigorú vagyok, és hülyeség ez az egészség fanatizmus, és ilyenkor mindenki felsorol a családban egy dohányost aki 80 évig élt, úgy, hogy semmi baja nem volt, de a gond az, hogy én is tudok mondani 3 tüdőrákost a szűk ismeretségi körömből. De nekem bàrki barmit is mond, egy edző példakép is. Felnézünk rá, mint egy ikonra, meg akarunk felelni az  elvárásainak (na még egyszer, na még nyolc), legyen az egy jobb köridő vagy egy normálisan teljesített hasizomgyakorlat. Ebben az esetben, én, mint óralátogató vendég, megkérdezem az edzőmet, hogyan lehetnék egészségesebb, akkor ő ne azt mondja, hogy dohányozz nyugodtan. Persze rövidtávon könnyelmű az ember, mert tien- huszonpár évesen még nem kottyan meg neki a cigizés mellett a mozgás, a fiatal szervezet sok dologhoz tud alkalmazkodni. Más kérdés, hogy hosszútávon fizikailag nem tesz jót a dohányzás és komoly betegségeket eredményezhet. Arról nem is beszélve, hogy magunkon túl a közvetlen környezetünknek is ártunk vele. Szóval azt gondoltam, hogy első nap magáról a képzésről tudok majd valamiféle recenziót írni, azonban nem így lett, mert az elméleti képzéstől azt kaptam, amit vártam, a maximális szakmaiságot, és a partnerként kezelést, arra viszont rá kellett jönnöm, hogy az emberek fejében van gond. Viszont arra is ráébresztett ismét, hogy ez az, amit helyre kell tenni.  

Bookmark and Share
már
1

Mielőtt elkezdeném sorolni az okokat, egy véletlen elütés miatt született szóvicc: aeribik :) . Kellő önkritika is kell ennek leírásához, két fronton is, mert feltehetően nem sokan értékelik ezt a fajta humort. Szóval a kérdésre visszatérve, amit a címben feltettem magamnak, és ami feltehetőleg számtalanszor elhangzik majd az elkövetkezendő egy évben, lévén, hogy jövő héten kezdem a képzést. Most 24 éves vagyok, mire elvégzem 25. Szóval most így belegondolva már lehet, hogy kicsit túlkoros is. Meg is kérdeztem telefonon, hogy milyen a korösszetétel, de sajnos nem kaptam erre választ. Miért döntöttem úgy mégis, hogy diplomaszerzés közepette és munka mellett belevetem magam még ebbe is? Nem, nem talált, nem a túl sok szabadidő a problémám, hanem sokkal inkább az, hogy szeretem az egészséget, szeretném megőrizni, és szeretnék segíteni másoknak is ebben. Azt sajnos nem állíthatom, hogy ezért valóban mindent meg is teszek, de mindenestre igyekszem a saját határaimon belül. Szóval most a legfőbb célom az, hogy jobban megismerjem, hogyan tehetek többet magamért, és hogyan segíthetek másoknak is ebben. Mert az évek során rájöttem, hogy mindig én vagyok az, akitől tanácsot kérnek az ismerősök, ha arról van szó, hogy mit kellene edzeni, hogyan kellene lefogyni, mit lehet enni. Ezért is gondolom úgy, hogy hatással vagyok az emberekre, hallgatnak rám, ezért fontos, hogy kihasználjam ezt az adottságomat, példát mutassak és az egészséges életmód élharcosa legyek, az edzői képesítés által hivatalosan is, nem csak hobbiszinten.

Bookmark and Share
süti beállítások módosítása