júl
24

Freestyler

Címkék: freestyler tornaréna | Szerző: Lady Fit | 9:38 pm

Ha ezt a szót meghallom, akarva- akaratlanul mindig a Bomfunk MC féle freestyler jut eszembe, free- free- freestyler... Na jó, nem erre gondoltam, amikor meghallottam, hogy van ilyen aerobik irányzat, hanem megvallom őszintén azt hittem, hogy improvicáziós dance lehet, freestyle, meg minden. De aztán kiderült, hogy ez valami egészen más.

A freestyler egy újkeletű eszköz. Adott egy board, két gumikötél, és mindezzel Te folyamatos összeköttetésben vagy, a lábadon egy heveder, a kezedben pedig a gumikötél vége. Hogy jobban lássátok miről is beszélek: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha mindez első pillantásra szadistának tűnik, akkor remélem nem tántorítok el senkit, de valóban az. Ugyanis azt mindenki viszonylag az óra elején megtapasztalhatja, hogy milyen az, amikor minden végtagunkon van ellenállás mozgás közben.

Ugyanakkor a helyhez kötöttség ellenére korántsem unalmas. A síelésre emlékeztető alapmozdulatoktól kezdve a táncos mozdulatokon át a legkülönbözőbb talajgyakorlatokig a lehetőségek tárháza gyakorlatilag csak az edző fantáziájától függ.

Ugyanakkor életem első és remélem nem utolsó Freestyler óráját sikeresen túléltem, sőt, annak ellenére, hogy előtte hajnal egyig dolgoztam, iszonyatosan jólesett, pedig őszontén nem ezeket a típusú órákat kedvelem, ahol a kihajtják belőlem a lelket is, de néha kell ez is, illetve azt is tudom, hogy mások meg pont ezekre szeretnek járni. Mindenesetre az izomlázam másnap, és harmadnap is éreztette velem a Freestyler jótékony hatását.

Szóval ha egy minden porcikát átmozgató, optimális terhelést nyújtó újfajta, változatos edzésre vágytok, akkor mindenképpen próbáljátok ki a Freestyler- t.

Itt próbálhatjátok ki: 

Tornaréna

 

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://bfit.blog.hu/api/trackback/id/tr502173690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása