jún
6

 

Az egészséges életmód és a fogyás manapság nagyon fontos hívószavak, ezért minden túlzás nélkül állíthatom, hogy aki él és mozog, igyekszik ebből a trendből egy kis hasznot húzni. Így eshet meg, hogy fogyasztó tabletták, teák, porok tucatjai harcolnak egymással a fogyasztók kegyeiért, orvosok, természetgyógyászok mind sikert ígérnek, és itt jönnek képbe a kényelmes, házhozszállított étrendet kínáló cégek is.
Az ugye anno úgy kezdődött, hogy megjelent a piacon Norbi, és a Gastroyal gondolt egyet, miért ne lehetne Norbit felhívni, hogy egyesült erővel bontsák a zsírt, csökkentsék a kilókat. Összeálltak tehát, mindenki boldog volt, majd aztán tisztázatlan körülmények között elváltak útjaik. Lehet mindenkiről bármit gondolni, nekem a Gastroyal mindig is az a cég volt, ahonnan bármit rendelek, az szar, se íze, se semmi hatás, a marketing erőltetett, celebekre alapozó, Pesuth Ritáékkal kezdve, Norbin, Stahl Jutkán át, egészen Sebestyén Balázsig. Tiszta gagyi, nem is értem Stahl ehhez miért adja/adta magát, egy kicsit a Gastroyal fölé pozicionáltam magamban. Ráadásul ismertem régebben egy náluk dolgozó dietetikust, plusz egyszer munkakapcsolatban is álltunk, így még bennfentes rálátásom is van a helyre.
Norbiról az a véleményem, hogy olyan a médiajelenléte, amilyen, de nem lehet rá egy rossz szavam sem. Először is, anno, amikor elkezdte lefogyasztani az országot, úttörőnek számított ebben, és szerintem becsülendő minden olyan ember tevékenysége, aki legalább 100 embernek segített Magyarországon abban, hogy egy kicsit is egészségesebben éljen. Norbi kajái szerintem jók, és örülök annak is, hogy végül elment a Gastroyaltól, hozzáteszem nem tudom, hogy mi állhatott a háttérben. Visszatérve az update- re, és a Norbi rendszerre. Nem vagyok szakértő, csak egy lelkes amatőr, így csak a tapasztalataimat tudom megosztani. Van azonban egy nagyon széles réteg Magyarországon, akinek ugyan néha meg is fordult régebben a fejében, hogy fogyni kellene, viszont fogalma sem volt hogyan lásson neki. Az internet a 90- es években még nem volt ennyire elterjedt, mint ma, pláne nem vidéken, és sokan az akkori harminc fölötti generációkból max csak levelezésre használták a világhálót.
Itt jött a képbe Norbi először a duci tornával, ami mindenki számára könnyen elvégezhető otthoni gyakorlatokat nyújtott, majd megjelent az update rendszer, ami a falun élő Marikát (nem megbántani szeretném a vidékieket, hiszen én is egy kisvárosból jövök) is ráébresztette arra, hogy jé, ha nem eszem este szénhidrátot, akkor már sokkal jobb a helyzet, etc., etc. Mert a 2000- es évek elején bekúszó Cosmopolitan, Glamour, Joy magazinok diétái kizárólag a fiatalokhoz jutottak el, Norbi viszont nem csak rájuk, hanem egy sokkal szélesebb rétegre épített, azokra, akik soha nem hallottak még a diétáról és fogalmuk sem volt, hogyan vágjanak bele. 100 százalékosan biztos vagyok benne, hogy sok embernek segített Norbi és az ő programja abban, hogy kicsit is egészségesebben éljenek, tegyenek müzlit vagy joghurtot az étrendjükbe, vagy épp esténként hanyagolják a nasit. Természetesen most nagyon leegyszerűsítettem, hogy mit is vitt végbe ebben az országban Norbi, hiszen a tevékenysége mindennek ellenére megosztja az országot, és én sem kortesbeszédet szeretnék mellette mondani, az viszont tény marad, hogy sokan az ő hatására hagyták el, vagy csökkentették a finomított cukrok és gabonák bevitelét. Vagy egyáltalán csak elgondolkodtak ezen az egész cukor – gabona – egészség fogalomkörön. Ráadásul a péksütik tökjók, szerintem.
Most itt van ugye nekünk Sebestyén Balázs, aki anno eladta magát a Gastroyalnak, valami léleksegítő könyvet is írt, és ők azt megtámogatták. Ezek után valahogy nem áll össze nekem az a kép, hogy Balázs tagadja, hogy az ő Gastroyalos kapcsolatának semmi köze ahhoz, hogy a Klassz FM- esek Gastroyallal fogynak. De most nem is a rádiós kapcsolatrendszert akarom feszegetni, illetve a rádiós reklámok mibenlétét. Persze eközben meg a műsorban fikázzák Norbit.
A bajom az, hogy lehet mindenkiben hibát találni, nem számít, hogy Norbi vagy a Gastroyal hány milliós bírságot kapott az elmúlt időszakban, a lényeg az, hogy próbálnak valamit tenni azért, hogy egészségesebb legyen ez az ország. A bírságokra és a felügyeletre pedig nagyon – nagy szükség van, ahogy arra is, hogy ne csak celebek erősítsenek egy adott „egészség- trendet meglovagoló céget”, hanem ténylegesen olyan szakmai gárda álljon mellettük, akik tapasztalatukkal és szakértelmükkel valóban hasznára válhatnak a társadalomnak. A közelmúlt eseményeit elnézve pedig úgy látom, hogy ebből a szempontból Norbi jó úton halad.
 
 
 

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://bfit.blog.hu/api/trackback/id/tr562061213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tracy77 2010.06.07. 21:13:12

Teljesen egyetértek. A Teletál update ételei egyébként ár érték szempontjából szerintem megfelelőek. Nem értem miért bántják Norbit.Talán mert kemény munkával tornázta fel magát?
süti beállítások módosítása